Midsummer

Midsummer

Pris per aktie
16,20 SEK
Minsta investering
6480 SEK
Pre money value
400 MSEK
Bransch
Industri
Lista
First North
Emissionsvolym
MSEK
Teckningsperiod
21 maj - 5 jun
Första handelsdag
21 jun
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande

Bakgrund

Midsummer är en världsledande utvecklare och leverantör av produktionssystem för tillverkning av lätta, flexibla och robusta solceller. Midsummer presenterade nyligen ett rekordresultat för 2017. Intäkterna nära nog fördubblades till 132 miljoner kronor och EBITDA [1] blev 42 miljoner kronor.

Anledningen till den starkt ökade omsättningen och vinsten är flera nya ordrar från Asien för Midsummers patenterade system för produktion av tunna solfilmsceller, DUO, samt ett positivt mottagande av företagets nya affärskoncept byggnadsintegrerade solpaneler.

Midsummer har ansökt om listning av Bolagets aktier på Nasdaq First North från och med den 21 juni 2018. Inför listningen genomför Midsummer en nyemission med teckningstid under perioden 21 maj till den 5 juni. Nyemissionen tillför bolaget cirka 100 miljoner kronor vid fullteckning. Midsummer har erhållit teckningsförbindelser från större investerare däribland Skandia Fonder, Nordea Fonder, Sensor Sverige Select och Ålandsbanken vilka uppgår till 85,7 miljoner kronor.

Bolaget avser att använda det tillförda kapitalet till att etablera en produktionslinje för ”Clix by Midsummer” plug & play plåttak med integrerade solceller, bygga ut produktionskapaciteten från cirka 10 till 40 maskiner per år samt till marknadsföring och förstärkt rörelsekapital

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.