Crowdfundingkampanj på FundedByMe slår rekord mitt under coronakrisen

Bolaget Kale United, med Måns Ullerstam som vd, har slagit rekord i crowdfunding. Mer än 3,8 miljoner sek samlades in från 127 investerarmedlemmar på mindre än 36 timmar i den publika kampanjen på FundedByMe. Kampanjen öppnade publikt måndag den 30 mars och nådde sitt maxmål drygt ett dygn senare. Den genomsnittliga investeringen blev 30,144 Sek och max målet finansierades till 535 procent. Läs mer om Kale United här: bit.ly/KaleUnitedFundedByMe

Det finns all anledning att prisa FundedByMe:s plattform och dedikerade nätverk, då den största investeraren i denna runda upptäckte vår kampanj av en slump då de investerade i ett annat bolag på FundedByMe. Denna senaste crowdfunding-runda medför att vi nu är mer än 500 dedikerade delägare och jag vill tacka alla dem för att de delar vår vision kring vårt mål, att låta många vara delägare i en ledande portfölj av investeringar i växt-baserade bolag. Jag är extra stolt och tacksam för det enorma stödet denna senaste finansieringsrunda erhållit, under dessa utmanande tider för individer och bolag, till följd av den globala COVID-19 krisen”, säger Måns Ullerstam vd Kale United

Återigen är det så fantastiskt kul att se hur effektivt crowdfunding och FundedByMe kan vara när man har en tydlig produkt, ett tydligt mål, ett starkt driv och en engagerad målgrupp. Måns och Kale United är förebilder både för oss och många av våra kunder och vi är särskilt imponerade att se hur de mitt under en global finanskris vänder det negativa mot en positiv kraft och dessutom stärker sina muskler ytterligare i deras mission för en växtbaserad framtid”, säger Daniel Daboczy, vd och grundare av FundedByMe.

Kale United är ett medlemsägt bolag som har som ambition att vara en stark delägare och drivkraft i växtbaserade bolag. Kale United är bla delägare i Astrid och Aporna, Ocean Hugger Foods, Bärta, Hooray Foods, Mighty Pea, Mycorena, Noquo Foods, Veganz, mfl.

FundedByMe är EU:s största crowdfunding-portal och har samlat in mer än 650 miljoner kronor till mer än 650 bolag och över 1000 projekt. Nyligen aviserade bolaget att det, pga coronakrisen, återlanserar sitt rewards-based-crowdfundingprodukt för att stötta företag som genomgår en tuff period just nu.

För ytterligare information vänligen kontakta:
FundedByMe Crowdfunding Sweden AB
Daniel Daboczy, Verkställande Direktör
Mobil: +46 (0) 73 6269985
E-post: daniel@fundedbyme.com

Om FundedByMe
FundedByMe Crowdfunding Sweden AB är ett noterat teknikbolag inom fintech med inriktning mot finansmarknaden. I nuvarande stund erbjuder bolaget en plattform för finansieringsstöd genom equity crowdfunding för diverse startups och tillväxtbolag runt om den globala marknaden. Bolaget består i dagsläget av FundedByMe.com och Laika Consulting (kommunikationsbyrå inom finansiell kommunikation), samt majoritetsägande i Feminvest och även samägda partnerbolag i Finland, Malaysia, Singapore, Polen, Holland och Dubai/FAE. Gruppen når tillsammans över 269,000 registrerade globala investerarmedlemmar. Bolagets aktier kan exempelvis handlas på Avanza (FBM MTF B) eller Nordnet (FBM MTF B).