MatHem avbeställer sin order till Dr Sannas AB (publ)

Dr Sannas AB (publ) (”Dr Sannas” eller ”Bolaget”) meddelade i förra veckan att MatHem var en ny återförsäljare av Dr Sannas produkter. Idag meddelade MatHem att de önskar avbryta sin order och att de inte kommer att påbörja försäljning av bolagets produkter.

Bolaget meddelade i förra veckan, efter att en första beställning inkommit, att ett samarbete inletts med MatHem.se som innebar att de skulle påbörja försäljning av Dr Sannas produkter. De har idag meddelat oss att de ändrat sitt beslut och inte har för avsikt att påbörja försäljningen enligt planerat. Bolaget har stoppat leveransen och avbrutit beställningen.

       Vi är vana vid snabba förändringar men det är såklart mycket tråkigt att Mathem valt att inte sälja Dr Sannas produkter då vi sett mycket fram emot ett samarbete med dem. Grunden till beslutet är inte kopplat till Dr Sannas produkter eller företag utan bygger som jag förstått det på kritik som MatHem fått online och till sin kundtjänst pga. av ett Facebook inlägg, säger Daniel Ehdin, VD på Dr Sannas.

Bakgrund:
Efter att Dr Sannas aviserade att MatHem skulle bli en ny återförsäljare publicerades ett inlägg på Facebook av en skribent som gick till attack mot Dr Sannas grundare Sanna Ehdin Anandala. Inlägget saknade källor men innehöll även en subtil uppmaning till läsare som är kunder hos MatHem att höra av sig med missnöje. Det fick tyvärr som effekt att MatHem valt att inte fortsätta med samarbetet vilket meddelades till Bolaget idag.

       Jag vill verkligen beklaga att MatHem blivit illa behandlade pga. att de väljer att ta in naturliga och ekologiska produkter. Det är tråkigt att ett emotionellt inlägg från en enskild individ får ett sådant resultat. Vi ska nu se över hur vi bättre kan hantera denna typ av kritik för att undvika att detta kan ske framgent. Den ekonomiska skadan bedömer jag som mindre och jag bedömer inte att detta påverkar något av våra nuvarande eller kommande samarbeten negativt. Jag vill avslutningsvis rikta ett extra stort tack till alla våra aktieägare och kunder som både stöttar och försvarar oss och rätt fakta. Det betyder otroligt mycket, säger Daniel Ehdin, VD på Dr Sannas.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Daniel Ehdin, VD, daniel@drsannas.se, tel. +46 70 862 47 40

Kort om Dr Sannas
Dr Sannas erbjuder naturliga produkter inom hudvård och kost. Samtliga innehåller de allra finaste ekologiska och vildplockade ingredienserna från naturen – noga utvalda komponenter som var och en fyller en viktig funktion, www.drsannas.se. Augment Partners AB, tel. +46 8 505 651 72, är Dr Sannas Mentor.