Umeå Energi lanserar smarta hem-lösning baserad på Indentives IoT-plattform Connective

Nu lanserar Umeå Energi smarta hem-lösningen, Smart Start för privatkunder. Lösningen baseras på Indentives IoT-plattform Connective. Affärsmodellen är licensbaserad och intäkter uppkommer i takt med att privatkunder tecknar startpaket.

Smart Start är en del i Umeå Energis satsning på att erbjuda IoT i hemmet. Med Smart Start får den boende ett startpaket för att automatisera hemmet för en tryggare och mer bekväm vardag. Allt styrs och övervakas enkelt via en app.

– Umeå Energi ligger långt fram med en innovativ samhällsutveckling, där IoT-lösningar används för att digitalisera och effektivisera. För oss på Indentive innebär lanseringen till slutkund i Umeå en milstolpe. Det är en speciell känsla som delas av alla oss på Indentive, nu sätter vi ditt hem i din hand. Genom Connectives öppna plattform kan nya tjänster och sensorer adderas framöver och smarta saker blir ännu smartare säger Anders Visell, CEO på Indentive. 

– Med Connective får vi en öppen plattform där vi utöver våra egna tjänster också kan erbjuda tjänster och produkter från utvalda tjänsteleverantörer. Det ger oss bra utvecklingsmöjligheter och våra kunder valfrihet att välja det smarta hem de vill ha, säger David Lindström, Affärschef på Umeå Energi Bredband.

Indentive och Umeå Energi har ett avtal gällande produkt- och tjänsteutveckling samt integrationsarbeten för IoT-plattformen Connective. De båda bolagen är också del i Vinnova-projektet ”Smarta Fastighetstjänster med IoT” i samarbete med ett flertal andra aktörer. 

Läs mer om Smart Start här: http://www.umeaenergi.se/smart-start 

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. De omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade. umeaenergi.se 

Läs mer om Indentive på indentive.se 

Indentive är listat på Nasdaq First North i Stockholm under kortnamnet Inden B. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB (www.penser.se, tfn 08-463 80 00). 

För mer information vänligen kontakta

Anders Visell, CEO Indentive
Tel: 013 – 465 85 06
E-post: anders.visell@indentive.se

David Lindström, Affärschef Umeå Energi Bredband
070-646 34 40
david.lindstrom@umeaenergi.se

Indentive är ett techbolag som är specialiserat på IoT-teknologi och IP-TV-lösningar. Bolaget, som har utsetts till Gasellföretag två år i rad av Dagens Industri, har huvudkontor i Science Park Mjärdevi, Linköping. Bolagets aktier handlas på Nasdaq First North under kortnamnet INDEN B.