Guideline Geo AB (publ) tillsätter Chief Technology Officer

(NGM: GGEO) Guideline Geo AB (publ) noterat på NGM-Equity, har anställt Anders Abrahamsson som Chief Technology Officer (CTO).

Tidigare CTO Magnus Kamél har valt att återgå till sin förre arbetsgivare Saab. I samband med detta och för att ytterligare stärka ledarskapet inom innovation och produktutveckling, med fokus på mjukvara och framtida affärsmodeller, tillsätter bolaget Anders Abrahamsson som ny CTO. Anders är stationerad i Umeå, vilket ligger i linje med bolagets strategi då omlokalisering av GPR-utveckling från Malå till Umeå inleddes under vintern, där det nya Umeå kontoret kommer att invigas i slutet av maj.

Anders Abrahamsson har arbetat med mjukvaruutveckling i mer än 20 år. Senast som Head of Development på Sartorius Stedim Data Analytics (tidigare Umetrics). Anders har erfarenhet av Artificial Intelligence, Agumented Reality/Virtual Reality och molntjänster, som är viktiga områden i Guideline Geo’s fortsatta utveckling. Anders har dessutom lång erfarenhet av att leda utveckling och driva effektiva arbetssätt och processer. Anders har en magisterexamen i System Development and Software Engineeringfrån Luleå Tekniska Universitet.

Genom vår satsning på GPR-utveckling i Umeå och med Anders mjukvarubakgrund skapas intressanta förutsättningar för innovation och agilt arbetssätt. Anders kommer fortsätta den förändringsresa som påbörjats under Magnus ledning. Vi hälsar Anders välkommen till Guideline Geo och passar också på att tacka Magnus för det goda jobb han gjort“, säger vd Mikael Nolborg.

  

För ytterligare information kontakta:
Mikael Nolborg, VD Guideline Geo AB (publ), tel. +46 708 36 99 00
Mats Lundin, CFO Guideline Geo AB (publ), tel. +46 766 77 03 14
E-post: info@guidelinegeo.com
www.guidelinegeo.com

Guideline Geo AB  (publ) är världsledande inom området geofysik. Guideline Geo utvecklar och marknadsför lösningar inom fyra starkt tillväxande globala segment: Kartläggning av vattenförekomster, övervakning och kartläggning av miljöföroreningar, undersökning inför uppförande av byggnation och underhåll av infrastruktur samt undersökning och kartläggning vid gruvdrift och mineralutvinning. I koncernen ingår MALÅ och ABEM med hög teknisk kompetens, innovativa lösningar och världsledande globala varumärken. Guideline Geos aktie är noterad på NGM Equity.