Indentive inleder samarbete med Irdeto – en internationell aktör inom digital säkerhet

Indentive inleder samarbete med Irdeto, en av världens ledande aktörer inom digital säkerhet. Samarbetet innebär att Indentive implementerar Irdetos säkerhetssystem i IoT-plattformen Connective.

– IoT innebär många möjligheter för såväl privatpersoner som företag och offentliga aktörer, men säkerhetsfrågan är omdebatterad och vi som verkar i området behöver prioritera oron och risken för intrång och cyberattacker högt. Vi vill vara med och driva utvecklingen och inleder därför ett samarbete med Irdeto, som är en av de ledande i världen på digital säkerhet för IoT. Med deras teknik kan vi erbjuda en säker plattform så att våra kunder kan nyttja IoT på bästa sätt, säger Anders Visell, CEO på Indentive.

– Det finns många IoT-produkter på marknaden som saknar säkerhet och vi är glada över att Indentive förstår vikten av det och tar det på största allvar. Deras proaktivitet kommer att skydda kunden från hackning och andra risker som är kopplade till IoT, säger Dough Lowther, CEO på Irdeto. 

Parterna har för avsikt att erbjuda Irdetos kunder internationellt en gemensam IoT-lösning baserad på Connective och Irdetos säkerhetsteknik. Irdeto ger därmed sina kunder möjlighet att nyttja IoT, vilket är en ny satsning av bolaget. 

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda IoT till Irdetos kunder. Tillsammans har vi ett konkurrenskraftigt erbjudande med hög säkerhet, säger Anders Visell. 

Systemen som Indentive kommer att implementera i Connective heter Irdeto Cloakware® Software Protection och Cloakware Secure Environment. Cloakware för IoT är ett komplett mjukvarusystem bestående av ett flertal anti-hackningtekniker som ger flera lager av säkerhet. Läs mer om Irdeto på irdeto.com.

Läs mer om Indentive på indentive.se 

Indentive är listat på Nasdaq First North i Stockholm under kortnamnet Inden B. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB (www.penser.se, tfn 08-463 80 00). 

För mer information vänligen kontakta
Anders Visell, CEO Indentive
Tel: 013 – 465 85 06
E-post: anders.visell@indentive.se

Jon White, PR Manager, EMEA, Irdeto
Tel: +44 (0)7384 234942
E-post: jonathan.white@irdeto.com

Stephen Russell, Global Manager, Public Relations
Tel: +1 774 2733890
E-post: stephen.russell@irdeto.com

Indentive är ett techbolag som är specialiserat på IoT-teknologi och IP-TV-lösningar. Bolaget, som har utsetts till Gasellföretag två år i rad av Dagens Industri, har huvudkontor i Science Park Mjärdevi, Linköping. Bolagets aktier handlas på Nasdaq First North under kortnamnet INDEN B.