Stenocare A/S

Stenocare A/S

Pris per aktie
8,8 DKK
Minsta investering
3520 DKK
Pre money value
59,7 MDKK
Bransch
Medicin
Lista
Spotlight
Emissionsvolym
18,59 MDKK
Teckningsperiod
24 sep - 9 okt
Första handelsdag
26 okt
Teckningsåtagande
60%
Garantiåtagande

Bakgrund

Den 1 januari 2018 initierade det danska “Folketinget” (motsvarande Riksdagen) ett fyraårigt försöksprogram (”Försöksprogrammet”) som möjliggör för samtliga läkare i Danmark att förskriva recept på medicinsk cannabis. Syftet med försöksprogrammet är att ge patienter i behov en laglig möjlighet att få behandling med medicinsk cannabis.

STENOCARE var det första bolaget på den danska marknaden att erhålla licenser från det danska läkemedelsverket om att både odla, producera och importera medicinsk cannabis. Som ett resultat är STENOCARE den första och för närvarande enda leverantören inom försöksprogrammet som, genom Danmarks två ledande läkemedelsdistributörer, har börjat leverera medicinska cannabisoljeprodukter till danska apotek och sjukhus.

De ursprungliga produkterna importeras från STENOCAREs kanadensiska partner, CannTrust [TSX: TRST] och är tillgängliga i storskalig volym. Produkterna består av högkvalitativa medicinska cannabisoljor av farmaceutisk kvalitet, framställda genom hygienisk odling och bearbetning, utan användning av bekämpningsmedel. STENOCARE erbjuder för närvarande tre produkter: CBD Drops STENOCARE, THC Drops STENOCARE och 1:1 Drops STENOCARE.

STENOCARE kommer även att utveckla en separat produktionsanläggning för odling och produktion av egna medicinska cannabisprodukter i Bolagets lokaler på Jylland i Danmark.

Thomas Skovlund Schnegelsberg, VD för STENOCARE

”STENOCARE grundades med den tydliga och enkla visionen om att skapa bättre livskvalitet för patienter genom att erbjuda medicinsk cannabis som alternativ eller komplement till traditionell medicin. Inspirationen till Bolaget kom från personliga erfarenheter av familjemedlemmar och vänner som upplevt omänskliga mängder av smärta och trauma. Det kapital vi får in genom nyemissionen kommer att användas för att utveckla vår förmåga att göra en verklig skillnad på denna nya och viktiga marknad”, kommenterar Thomas Skovlund Schnegelsberg, VD och medgrundare av STENOCARE.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.