Bakgrund
Veg of Lund grundades 2016 utifrån forskning av professor emerita Eva Tornberg vid Lunds universitet. Veg of Lund har en patenterad värmestabil vegetarisk emulsion bestående av potatis och rapsolja innehållande höga halter av omega 3. Enligt Bolagets uppfattning har den också en neutral smakprofil. Med hjälp av denna patenterade emulsion kan Veg of Lund erbjuda alternativ för ett flertal traditionella, animaliebaserade livsmedel med livsmedelsprodukter som är både smakrika och hållbara. Veg of Lunds strategi bygger på att utveckla innovativa växtbaserade livsmedel efter moderna konsumentpreferenser. Veg of Lund lanserade sin första produkt 2018, My Foodie, som är en matig smoothie och finns i tre olika smaker.
Den globala marknaden för vegetabiliska mejeriproduktsalternativ uppskattas av analysgruppen Grand View Research att genomsnittligen växa med 16,7 procent årligen fram till år 2025 och då uppgå till ett marknadsvärde om cirka 41 MdUSD1 . Veg of Lund bedömer att Bolagets produkter ligger rätt i tiden för att fånga upp denna efterfrågan. Veg of Lunds styrelse och ledning bedömer att Bolaget är väl positionerat för att etablera sig som en aktör på marknaden för växtbaserade livsmedel med huvudsaklig grund i dess smakneutrala produkt.